Leiding

Heleen van der Heul, dirigente
Sinds ik, Heleen van der Heul, in 1984 ben afgestudeerd aan het Tilburgs Conservatorium, heb ik muziek onderwezen: muziekschool, zeer moeilijk lerende en/ of lichamelijk gehandicapte kinderen, muziekconsulent.


Heleen
Sinds 1999 ben ik verbonden aan de Katholieke basisschool het Zonnewiel te Almere. In 1986 startte El Mishito, wereldmuziek- groep; vandaag de dag blijkt dat nog steeds de basis te zijn van mijn muziekbeleving: het samen zingen, en door onze optredens vrolijkheid in het leven te brengen.In 2000 heb ik de ziekte van Hodgkin gehad. Zang en creatieve expressie hebben mij in het genezingsproces enorm geholpen. Dit wil ik graag doorgeven aan andere mensen, die ziek zijn (geweest), of op een andere manier met kanker in aanraking zijn gekomen.

Ik wil het zingen als hulpmiddel dichterbij brengen en teweeg brengen dat mensen door het zingen dichter bij hun persoonlijke kern komen. Zingen brengt je lijf in trilling, je wordt er vrolijk van, problemen lijken eenvoudiger, je voelt je licht.
Soms zeggen mensen dat ze niet kunnen zingen, maar dat is niet belangrijk. Sowieso: samen klinken we altijd prachtig!

 
Van oktober 2011 tot maart 2013 is Sjoerdje Bourgonje aan ons koor verbonden geweest als stemexpressiedocente. Om de twee weken kwam zij hiervoor uit Friesland.
Op 31 maart 2013 namen wij afscheid van Sjoerdje.

Meer informatie op www.sjoerdjebourgonje.nl
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten